Redefining what it means to source our food locally 

Seasony delivers the highest quality produce without the use of pesticides, soil and with significantly reduced water usage using the innovation of hydroponics to revolutionize the agricultural industry. All in the middle of Copenhagen.  

IMG_3105.PNG

Restaurant Cofoco Tuntatar

Nye smagsoplevelser

I Seasony har vi valgt at fokusere på at dyrke eksotiske krydderurter. En ret er kun så god som dens komponenter og i dag mangler danske restauranter gode råvarer, som også er tilvejebragt bæredygtigt, der kan skabe nye smagsoplevelser.

Dette skyldes, at når sektoren i dag skal lave en ret der giver smagen fra andre lande, vil det typisk indebære lange transporttider for disse råvarer, hvilket ikke kun giver øget CO2 udledning, men også mere madspild og lav kvalitet af råvarerne. 

I stedet for at urterne skal rejse hele kloden rundt kan vi producere dem få kilometer fra restauranterne. På den måde kan restauranter tillade sig at være mere kreative i sine retter, og skabe nye og spændende oplevelser for deres restaurantgæster.

Servet Coskun, Christopher Weis Thomasen og Erkan Taskiran er ildslæjene bag Seasony.

Spirende start-up

Frøet til ideen bag Seasony blev plantet på DTU Skylab i 2017, da Christopher, Servet og Erkan ville udfordre hvordan der arbejdes med fødevareproduktion. Holdet ville med til at udvikle fremtiden for hvordan vores byer får en mere bæredygtig og cirkulær madproduktion. Deres løsning var en “indoor vertical farm” bygget på højteknologiske løsninger.  

Vi er i dag i spirende udvikling og samarbejder med COFOCO om at bygge og drifte store ”indoor vertical farms” tæt på restauranterne.

Vi tror på, at stærke partnerskaber og samarbejder vil bane vejen for teknologien og dermed en mere bæredygtig fremtid.

Pilot-anlæg

Vertical farming

Vi vil dyrke eksotiske krydderurter og grøntsager tættere på forbrugeren. Det gør vi ved “vertical farming” hvor produktionen af grøntsagerne foregår i en lukket lagerhal hvor miljøet styres minutiøst.

Vores system består af højteknologiske løsninger der tackler en række unikke udfordringer forbundet til plantevækst. Det gøres både for at give planterne de bedste betingelser og for at holde plantesygdomme udenfor. På den måde kan vi undgå brugen af sprøjtemidler og hjælpe til at reducere kvælstofudvaskningen og pesticid brugen i danske landbrug.


IMG_3169.JPG