Lokalt dyrket, eksotisk grønt? 🤔🌱

Hos Seasony vil vi dyrke eksotiske krydderurter og grøntsager tÌttere pü forbrugeren. Det gør vi ved vertikal indendørs landbrug hvor produktionen af grøntsagerne foregür i et lukket system hvor miljøet styres minutiøst. Det gøres büde for at give planterne de bedste betingelser og for at holde plantesygdomme udenfor. Pü den müde kan vi undgü brugen af sprøjtemidler og hjÌlpe til at reducere kvÌlstofudvaskningen og pesticid brugen i danske landbrug. Med vertikal indendørs landbrug bruger vi desuden kun 10% af den mÌngde vand som man bruger i konventionelt landbrug.

Servet undersøger rødderne pü vores  koreanske perilla

Servet undersøger rødderne pü vores koreanske perilla

Vi mener, at vertikal indendørs landbrug især giver mening ved dyrkningen af eksotisk grønt. I stedet for at urterne og grøntsagerne skal rejse hele kloden rundt kan vi producere dem få kilometer fra f.eks. restauranter. Da vi kan styre miljøet (lys, temperatur, næring) i vores gro-system, giver det restauranter muligheden for at “skræddersy” urterne og grøntsagerne til deres behov, så at kokke får muligheden for, at lege med smagen, teksturen, duften og smagen på urterne og grøntsagerne. På den måde kan restauranter tillade sig at være mere kreative i sine retter og dermed give sine kunder nye og spændende oplevelser.

65469509_456822771785759_8062670879927444583_n.jpg

Østerberg har blandt andet lavet denne spÌndende is med Seasonys koreanske perilla og Fine (Fransk likør).

Vil du gerne høre mere om mulighederne ved indendørs vertikal landbrug? Så skriv til en mail til os. Vi leder altid efter madentusiaster, som gerne vil samarbejde 🌱.

Seasony